Invitatie cu bicicletele la Calugareni


TabereCuSuflet001Duminica, 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavriil, va invitam la o noua iesire cu bicicletele! Vom merge la Calugareni, pe un traseu parcurs mai rar din Parcul Natural Comana, despre care participantii spun ca este cel mai frumos:) 
Cu aceasta ocazie vom vizita Crucea de Piatra si Crucea lui Serban Cantacuzino, doua monumente ridicate in cinstea victoriei lui Mihai Viteazu de la Calugareni.

Prima Cruce de Piatra a fost inaltata de Serban Cantacuzino, in 1682. Ea mai poate fi vazuta si astazi in capela construita de Gheorghe Bibescu. In 1913, a fost ridicata o alta Cruce, mai mare, naruita la cutremurul din 1977. Pe locul ei se afla acum Crucea monumentala pe care o vedem astazi la marginea drumului spre Giurgiu. Mai multe despre Batalia de la Calugareni si cele doua Cruci aici.

Weekend Activ: Tabere cu Suflet Bike Day # 16

Ce: Tura Velo

Cand: Duminica, 8 noiembrie

Unde: Calugareni – Crucea de Piatra

Cine: Oricine vrea sa vina si are o bicicleta echipata corespunzator

Dificultate: Redusa, pot veni si copiii

Distanta: Tura are 15-20 km, iar timpul estimat de parcurgere este de 2-3 ore. 

Ce oferim: Indrumare traseu, taxa de intrare in Parcul Natural Comana, supraveghere copii, apa, dulciuri si garantia unei zile frumoase 🙂 La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rog sa ne spuneti pana marti, 3 noiembrie.

Cost: 25 Ron. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este marti, 3 noiembrie.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultimul Weekend Activ cu biciclete.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Tabere cu Suflet Bike Day este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: George David

Leave a comment