Puntea Increderii

PunteaIncrederiiCand lasi copilul la gara pentru a pleca in tabara este nevoie de incredere. Incredere sa iti incredintezi copilul unei persoane pe care nu o cunosti, dar si Incredere in instructorii care vor sta alaturi de copil in urmatoarele zile. Caci fara aceasta incredere, Tabara nu poate functiona. Pentru a construi aceasta Punte a Increderii, am creat mai multe oportunitati de a ne cunoaste.

Inainte de una din Taberele din aceasta vara am avut parte de o situatie inedita. Ca de obicei, cu o saptamana inainte de tabara am trimis detalii despre transport, cu ce plecam, la ce ora ne vedem etc., cu rugamintea sa ni se raspunda intr-un anumit termen. Cu o zi inainte de plecare i-am sunat pe toti cei care nu raspunsesera la email. Spre surpriza noastra, o mamica ne-a raspuns ca fetita ei nu mai vine in tabara! De ce? Pentru ca emailul cu detaliile a venit prea tarziu ne-a spus ea. De fapt, mama nu avea incredere sa isi lasa fetita singura si ii era greu sa isi “rupa cordonul ombilical” 😦

De aproape 10 ani organizam tabere si, din experienta noastra, copiii isi rup mai usor ‘cordonul ombilical’ decat parintii. Din acest motiv, unii parinti, mai ales mamicile, ne cer sa insoteasca copiii. Primim cu drag chiar si parinti, insa ii rugam sa tina cont de 4 factori: (1) prezenta lor va afecta relationarea si progresul copilului, (2) prezenta lor ii afecteaza si pe ceilalti copii (3) in unele cazuri prezenta parintilor ii incurca pe instructori si supraveghetori, (4) costul taberei creste. Daca, dupa ce le spunem aceste lucuri, vor sa vina totusi, ii rugam sa respecte cateva reguli pentru a nu-i deranja pe ceilalti copii.

Tabara, la fel ca orice grup, functioneaza armonios daca membrii se cunosc, se respecta si au incredere unii in altii. La fel cum pentru dvs este important sa aveti inceredere in noi ca sa va puteti lasa copilul in tabara, si pentru noi este important sa avem parte de increderea dvs ca sa putem sa desfasuram activitatile in liniste. Puntea Increderii trebuie construita din ambele capete.

In tabara din aceasta vara ne-am dat seama cat de important este sa construim aceasta Punte a Increderii. De aceea ne-am propus sa oferim parintilor mai multe oportunitati sa se intalneasca cu noi inainte de tabara. Caci taberele incep cu mult inainte de intalnirea de la gara:)

In 2010 am creat programul Weekend Activ, prin care iesim cu copiii si cu adultii cate o zi pe saptamana, in general sambata, pentru diferite activitati. Luam copiii din Bucuresti si ii aducem seara inapoi, iar ca activitati facem schi sau snowboard iarna, iar vara mountainbike, escalada, drumetie si alte sporturi. In afara de promovarea unui stil de viata sanatos, programul mai are ca obiectiv sa cunoastem copiii cu care mergem in tabara si sa le permita sa ne cunoasca la randul lor. Totodata este o oportunitate pentru parinti sa ne cunoasca.
Vreti sa veniti? Va asteptam cu drag! Programul iesirilor este afisat aici.

Incepand din 2015, pentru facilitarea discutiilor intre parintii copiilor dintr-o anumita tabara, am creat forumuri experiemntale de discutii pe platforme social.

La unele tabere organizam intalniri dedicate pentru parintii copiilor care urmeaza sa mearga in tabara respectiva. Aceste intalniri sunt anuntate pe email, dupa inscriere.

Totusi, cea mai scurta cale ramane comunicarea directa. Daca simtiti nevoia sa ne intalnim, pentru ca sa ne cunoasteti, sa stiti pe mana cui lasati copilul si pentru a capata incredere in noi, va rugam sa ne spuneti. Va multumim!

Foto: Tabere cu Suflet

2 thoughts on “Puntea Increderii

Leave a comment