Cu bicicletele la Vulcanii Noroiosi

TabereCuSuflet.133In acest weekend am inaugurat un nou traseu, pe cat de frumos, pe atat de interesant, la Vulcanii Noroiosi!

Primul lucru pe care l-am vizitat a fost un Schit de maici, pe ruinele fostei Manastiri – Cetate Berca. Manastirea a fost ridicata in sec XVII. Se mai vad inca vechile ziduri de aparare, gata sa se prabuseasca insa. S-a pastrat doar biserica, foarte frumoasa in interior, cu frescele originale ale pictorului Parvu Mutu, al carui autoportret se afla chiar la intrare.

Apoi am luat un drum de costisa, frumoas, prin padure, apoi pe islazuri, pana la Paclele Mici. A fost un pic mai dificil la inceput datorita urcarilor si coborarilor aprupte, insa toata lumea a parcurs cu bine aceasta portiune.
De aici pana la Paclele Mari nu a fost decat o aruncatura de bat. Intoarcere a fost o coborare cu chiuituri, pe asfalt:)

Vulcanii Noroiosi sunt niste Vulcani in miniatura, care emana gaze din zonele cutate. Gazele aduc la suprafata noroi, care se usuca in timp, dand zonei un aspect selenar.
Sunt trei areale de Vulcani Noroiosi in zona Berca: Paclele Mari, Paclele Mici si Paclele de la Beciu. Se spune ca Paclele de la Beciu sunt cele mai active, iar Paclele Mici cele mai spectaculoase.
In preajma Vulcanilor Noroiosi cresc o multime de flori frumoase, unele endemice (adica nu cresc decat in aceasta zona).


Foto: Tabere cu Suflet

4 thoughts on “Cu bicicletele la Vulcanii Noroiosi

Leave a comment