Invitatie cu bicicletele la Crucea de Piatra

crucea-piatraLuni, 2 mai, in a doua zi de Paste, va invitam la o noua iesire cu bicicletele! Vom merge la Crucea de Piatra, pe un traseu parcurs mai rar dar foarte frumos, din Parcul Natural Comana🙂 
Cu aceasta ocazie vom vedea Crucea de Piatra si Crucea lui Serban Cantacuzino, doua monumente ridicate in cinstea victoriei lui Mihai Viteazu de la Calugareni.

Prima Cruce de Piatra a fost inaltata de Serban Cantacuzino, in 1682. Ea mai poate fi vazuta si astazi in capela construita de Gheorghe Bibescu. In 1913, a fost ridicata o alta Cruce, mai mare, naruita la cutremurul din 1977. Pe locul ei se afla acum Crucea monumentala pe care o vedem astazi la marginea drumului spre Giurgiu. Mai multe despre Batalia de la Calugareni si cele doua Cruci aici.

Weekend Activ: Tabere cu Suflet Bike Day #5 

Ce: Tura Velo

Cand: Luni, 2 mai

Unde: Calugareni – Crucea de Piatra

Cine: Oricine vrea sa vina si are o bicicleta echipata corespunzator

Dificultate: Redusa, pot veni si copiii

Distanta: Tura are 20 km, iar timpul estimat de parcurgere este de 2-3 ore. 

Ce oferim: Indrumare traseu, taxa de intrare in Parcul Natural Comana, supraveghere copii, apa, dulciuri si garantia unei zile frumoase 🙂 La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rog sa ne spuneti pana joi, 28 aprilie.

Cost: 25 Ron. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este joi, 28 aprilie.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultimul Weekend Activ cu bicicletele la Calugareni .

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Tabere cu Suflet Bike Day este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: George David

One thought on “Invitatie cu bicicletele la Crucea de Piatra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s