Tura de Recunoastere

TabereCuSuflet026Astazi am mers in recunoastere pe Drumul Romanilor. Am descoperit locuri incantatoare si o Padure de Poveste:)

Am descoperit ‘Linia Dreapta’ din ‘Padurea cea Mare de la Bolintin’ in urma cu ceva ani, pe cand cautam Drumul Hotilor pentru Maratonul TeamXpert. Concursul nu a mai fost organizat, insa locurile mi-au placut mult, asa ca mi-am propus sa revin pentru o Velo Tura:) Asa ca astazi, profitand de vremea buna, l-am sunat pe Horia si i-am dat bataie!

Am aflat ca ‘Padurea cea Mare de la Bolintin’ este cea mai mare din jud Giurgiu (mai mare decat Comana), fiind una dintre cele mai mari din sudul Romaniei. Drumurile care strabat Padurea sunt numite ‘Linii’ de catre localnici si fiecare are Povestea ei. Am strabatut ‘Linia Dreapta’, apoi ‘Linia cea Mare’ si am lasat-o la final pe ‘Linia cea Frumoasa’ careia i se spune asa pentru ca “e cea mai frumoasa” dupa cum ne spune Horia:)
Am traversat podul de peste Autostrada spre Pitesti, un pod peste care nu se poate merge decat pe jos sau pe bicicleta, apoi ne-am intors peste un alt pod la fel de pitoresc.
Ne-am simtit spectatori intr-o Garadina Zoologica. In Padure este un Tarc de Vanatoare – al doilea din tara dupa cel de la Brasov spun localnicii – care a devenit o adevarata Rezervatie de Mistreti, Caprioare si Cerb Lopatar. Am vazut o multime de caprioare, ba chiar si un mistret ci cateva pasari de prada frumoase! Din ce am inteles de la Horia, este ceva normal:)
La final am vizitat Manastirea Buna Vestire, una dintre primele din Tara Romaneasca.

Iata cateva poze de pe Traseu:

Foto: Horia Bucur & Radu Savin 

3 thoughts on “Tura de Recunoastere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s