Invitatie cu bicicletele pe Drumul Romanilor

Drumul RomanilorSambata, 14 noiembrie, va invitam sa descoperim, pe bicicleta, un drum pe cat de misterios, pe atat de frumos. Localnicii spun ca a fost construit de Romani si il mai numesc Drumul Haiducilor sau Drumul Hotilor de Cai. Pe drum vom vedea Rezervatia de Mistreti, iar la final vom vizita Manastirea cea Noua, situata pe locul vechii Manastiri din Padurea cea Mare de la Bolintin – unul dintre cele mai vechi locuri de cult din Tara Romaneasca!

Vechiul Drum al Hotilor de Cai, despre care putini mai stiu, coboara din Tara Ardealului, apoi se strecoara printre dealuri, prin paduri, ocolind orasele mari, pana la Dunare. Noi vom descoperi o portiune mica din acest lung drum, la doar 30 km Vest de Bucuresti.
Drumul traverseaza o padure frumoasa – ‘Padurea cea mare de la Bolintin’ – in care se afla o Rezervatie de Mistreti. La Tura de Recunoastere a Traseului, pe langa mistretii, am vazut o multime de caprioare (15 a numarat Horia, eu le-am pierdut numarul:) )
Mai multe poze si informatii despre Drum aici.

ManastireaBolintinManastirea cu hramul Buna Vestire din Padurea cea Mare de la Bolintin a stat la rascruce de drumuri si vremuri, ca sfant lacas de inchinaciune. Intr-un manuscris gasit aflat la Muntele Athos, apare numele Manastirii de la Bolintin in timpul domnitorului Basarab I (1310 – 1352) fiind chiar una din locasele de cult importante din aceea vreme in Tara Romaneasca.
Pilea Logofatu, un boier din vremea lui Mircea cel Batran, reface Manastirea, apoi domonitorii Tarii Romanesti, printre care Vlad Tepes, Neagoe Basarab sau Mihai Viteazu, ofera danii importante, asezand Manastirea de la Bolintin in randul manastirilor de vaza ale Tarii Romanesti. Locasul de cult dispare la mijlocul secolului al XVIII-lea, probabil, ars de turci pana în temelii. Cercetările istorice făcute de Nicolae Iorga şi Ion Ionaşcu nu au putut stabili poziţia exacta, neexistând nici o urma a vechii asezari monahale.
In 2004, Manastirea de la Bolintin a fost zidita din nou, iar in 2010 a fost imbogatita cu un dar de mare pret, o particica din moastele Sfantului Ierarh Nectarie al Eginei.
Mai multe poze si informatii despre Manastire aici.

Weekend Activ: Tabere cu Suflet Bike Day # 17

Ce: Tura Velo

Cand: Sambata, 14 noiembrie

Unde: Bolintin Vale

Cine: Oricine vrea sa vina si are o bicicleta echipata corespunzator

Dificultate: Redusa, pot veni si copii.

Distanta: Lungimea este de 30 km iar diferenta de nivel este de 50 m. Se merge 100% off road. Timpul estimat de parcurgere este de 3-4 ore. 

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii, apa, dulciuri si garantia unei zile frumoase 🙂 La cerere putem oferi transport sau inchiriere biciclete, insa va rugam sa ne spuneti pana marti, 10 noiembrie.

Cost: 25 Ron. Reduceri 20% pentru membrii clubului Tabere cu Suflet.

Inscrieri: aici. Dupa ce va inscrieti veti primi programul detaliat cu ora si locul de intalnire. Data limita pentru inscriere este marti, 10 noiembrie.

Detalii: Pentru mai multe info va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultimul Weekend Activ cu biciclete.

Va asteptam cu drag!

——————————————————————

Tabere cu Suflet Bike Day este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea cicloturismului si a miscarii in aer liber. In cadrul acestui proiect ne propunem sa iesim cate o zi, cu bicicleta, pe traseele Tabere cu Suflet sau in zone deosebit de frumoase pentru bicicleta. Astfel putem impartasi si altora bucuria mersului pe bicicleta, combinata cu descoperirea unor locuri inedite.

Foto: TabereCuSuflet.ro, buna-vestire.ro, TeameXpert.ro

3 thoughts on “Invitatie cu bicicletele pe Drumul Romanilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s