Ajutor pentru o Lume mai Buna

LumeMaiBunaPrimim o multime de cereri de ajutor. Resursele noastre sunt limitate, insa incercam sa ajutam cat putem. Daca nu reusim, macar publicam cererea pe pagina WeCare Ajutor pentru o Lume mai Buna, pentru ca alti oameni inimosi sa poata ajuta la randul lor!

Am primit un mesaj despre reconstrucția unei școli din Nepal, distrusă de cutremur, pe care il redam ca atare:

“Nepal avea nevoie de ajutoare externe și înainte de marele cutremur din 25 aprilie. Acum, tot efortul local și întreg sprijinul internațional (uman, material, financiar) nu mai pot fi suficiente, fiindcă nevoile sunt mult prea mari. Prin urmare, orice ajutor este mai mult decât necesar și binevenit!

Din multitudinea de variante posibile, Echipa We Love Nepal a ales un proiect punctual și cu efecte pozitive pe termen lung: RECONSTRUCȚIA UNEI ȘCOLI PRIMARE DISTRUSĂ DE CUTREMUR. Aceasta va fi raza de lumină și speranța pe care ÎMPREUNĂ o putem transmite copiilor din Nepal.

Școala are 6 clase și va avea dotările minime necesare pentru cca. 275 persoane (elevi+profesori): mobilier, material didactic, grup sanitar, apă curentă filtrată, punct medical.
Buget minim necesar: 70.000 USD.

Localizare: satul Sindhupalchowk din districtul cu același nume, ZONA CEA MAI AFECTATĂ de cutremurul din 25 Aprilie: 3.400 de victime din totalul de 8.600 în întreg Nepalul. Transportul materialelor și relieful accidentat vor spori dificultatea proiectului. Amplasamentul este situat la 110km est de Kathmandu, pe drumul spre Tibet. De la drum, încă 5km pe poteci.

Lucrările de construcție vor începe în octombrie 2015 și sperăm să fie finalizate în primăvara anului viitor, înainte de apariția musonului. Până atunci, copiii vor învăța în corturi improvizate și vor trebui să facă față ploilor zilnice din perioada musonului de vară și frigului iernii, fără surse de căldură, fără toalete, fără apă curentă, fără asistență medicală și medicamente.”

Mai multe detalii pe www. welovenepal .ro

(*) Disclaimer: Cererile apartin in totalitate persoanelor care ne contacteaza. Daca nu este mentionat altfel, nu facem verificarea sursei si nu ne asumam responsabilitatea pentru veracitatea informatiilor. Pentru detalii va rugam sa luati legatura cu persoana de contact.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s