Ziua Internationala a Educatiei

MiciiCercetasiLuni, 5 octombrie, este Ziua Internationala a Educatiei … iar Copiii stau acasa!

Potrivit ordinului ministrului educației privind structura anului școlar 2015-2016, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și ziua de 5 iunie – Ziua Invățătorului.

Conform Contractului Colectiv de Muncă, ziua de 5 octombrie 2015 este zi nelucrătoare. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a trimis o adresă cu această informare saptamana trecuta, în data de 24 septembrie, către conducerile unităților de învățământ preuniversitar de stat de la nivelul Municipiului București. Aceasta înseamnă că ziua nu este plătită, iar activitățile care se desfășoară sunt pe bază de voluntariat. Este la latitudinea fiecărei unități de învățământ să decidă cum va marca Ziua Internațională a Educației.

In consecinta, multe școli din București au decis sa marcheze evenimentul prin … inchiderea scolii! Macar sa o fi facut mai devreme ca sa pregatim alte activitati frumoase!

Noi va propunem un Weekend Activ in Piatra Craiului, iar, luni, de Ziua Educatiei, o zi Educativa de Catarat la Sinaia:)

Foto: Tabere cu Suflet

2 thoughts on “Ziua Internationala a Educatiei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s