Tura Velo in Cheile Nerei

P1060386_resize In minivacanta de 1 mai va invitam la o Tura cu bicicletele intr-o zona de o frumusete naturala unica in Romania, plina de locuri minunate si legende fascinante:) Vom merge cu mocanita pe ‘Semmeringul Banatean’ si vom descoperi monumente ale naturii precum lacul Ochiul Beiului si Cascadele Beusnitei. Foto: plimbaricubicicleta.ro

Iata programul pe zile, precum si descrierea obiectivelor de vizitat:

Ziua 1 – 1 Mai 2015
Cu Trenul pe ruta Oraviţa – Anina

dscf4817Traseul este supranumit “Semmeringul Banatean” datorită asemanarii dintre acesta şi calea ferată “Semmering ” din Austria, construită intre anii 1845-1854.
Între Oravița și Anina găsim cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei, o minunăție tehnică care străbate un peisaj mirific. Aproape toată Calea Ferată Oravița – Anina este realizată din tunele, poduri, străpungeri în stâncă. Vă invitam pe viaductele și prin tunelele acestei linii ferate care de-a lungul anilor a cucerit atâtea inimi.
Este singurul tren în care două ore vor părea prea scurte, ele nu ajung pentru a admira superbul peisaj.

Ziua 2 – 2 Mai 2015
Tura Velo: Sasca Montană – Slatina-Nera – Potoc – Socolari – lacul Ochiul Beiului – cascadele Beuşniţei – lacul Ochiul Beiului – canton forestier Valea Beiului – Podul Beiu – tunelurile turceşti – Sasca Montană

Dificultate: Usor / Mediu. Lungime 33 Km; Diferenta de nivel 620 m. Exista si o varianta redusa, cu lungime de 22 km si diferenta de nivel de 280 m.

Un circuit la limita sudică a Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa care începe lejer la Sasca Montană pe drumul de asfalt către Oraviţa. După ce traversăm satul Potoc şi ajungem la intrarea în Socolari intrăm pe un drum de piatră şi urcăm către ruinele Cetăţii Beiului (Socolari-Terziei).

90124923Sus, panorama spre Câmpia Oraviţei şi spre Munţii Vrsac-ului din Serbia este uimitoare.
Coborâm spre lacul Ochiul Beiului şi cascadele Beuşnitei, minunăţii naturale şi locuri încărcate de legende. De aici, continuăm pe valea Beuşniţei până la cantonul forestier Valea Beiului şi apoi pe drumul forestier spre podul Beiu. La pod, intrăm pe potecă şi traversăm tunelurile săpate în stâncă, abrupturile desupra apei. Suntem în Cheile Nerei.

Traversăm puntea suspendată şi ajungem în Sasca Română şi după numai 1 km suntem înapoi în Sasca Montană.

Ziua 3 – 3 Mai 2015
Sasca Montană – Ştinăpari – Cărbunari – Culmea Ţigăncii – Cioaca Înaltă – Sasca Română – Casa Verde – Sasca Montană

Dificultate: Mediu. Lungime 18 Km; Diferenta de nivel 620 m.

sasca-005Acest circuit ne poartă pe culmea dealurilor din jurul comunei Sasca Montană şi oferă peisaje impresionante către Cheile Nerei şi către Munţii Aninei.
În prima parte urcarea pâna la Ştinăpari te obligă să pedalezi susţinut, însă ajuns sus poţi să vizitezi satele Cărbunari şi Ştinăpari întemeiate de emigranţi din Ţara Românească numiţi Bufeni, veniţi în vremea ocupaţiei austro-ungare pentru a lucra ca tăietori de lemne şi mai apoi ca lucrători la minele de la Sasca.
Platoul carstic Cărbunari deosebit de pitoresc ascunzând numeroase peşteri şi avene, iar localitatea Cărbunari are chiar un centru de informare turistică.
Coborârea la Sasca Română se face pe un drum forestier ce urmează culmea Cioaca Înaltă de unde avem o panoramă deosebită spre Cheile Nerei. Din Sasca Română traversăm râul Nera pentru a vizita „Casa Verde”, experimentul ecologic de arhitectură şi construcţie din cob, singura casă de cob din România prezentă pe harta construcţiilor ecologice din lume (www.casa-verde.ro).

Cost minivacanta 1-3 Mai 2015: 500 lei / persoana

Ce oferim:
– cazare 2 nopti in camera duble, pensiune de 3 stele
– cina vineri si sambata;
– mic dejun la pensiune sambata si duminica;
– pranz on bike sambata;
– ghidare traseu;
– asistenta tehnica biciclete

Copii sub 10 ani beneficiaza de 50% reducere;
Supliment camera single 15%.

Inscrieri aici

Costurile nu includ intrarea la obiectivele turistice.
La cerere putem oferi inchiriere biciclete sau transport.

Va asteptam cu drag!

Ghid coordonator: Cristi Airinei

Foto: plimbaricubicicleta.ro

One thought on “Tura Velo in Cheile Nerei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s